Τρεις ταινίες με χριστιανικές αξίες, υποψήφιες για Όσκαρ.

Τρεις ταινίες με χριστιανικές αξίες, υποψήφιες για Όσκαρ.

Αληθινές ιστορίες για έναν σκλάβο που έγινε υπέρμαχος της κατάργησης της σκλαβιάς, έναν ποιμένα που επηρρέασε την αμερικανική κοινωνία. και για την ισχυρή αγάπη και πίστη μιας μητέρας απέναντι σε αδύνατες πιθανότητες.
Τρεις ταινίες των οποίων το περιεχόμενο απευθύνεται σε χριστιανικές αξίες ή θρησκευτικά θέματα και έχουν λάβει διάφορες υποψηφιότητες για Όσκαρ:

Harriet.

HARRIET Η ηθοποιός Cynthia Erivo είναι η Harriet Tubman, η σκλάβα που στράφηκε στην κατάργηση της σκλαβιάς στο κέντρο του δράματος του Kasi Lemmons. Εκτυλίσσεται στην πολιτεία της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, διηγείται την αληθινή ιστορία της Harriet Tubman, αφροαμερικάνας ηρωίδας που κατάφερε να απελευθερωθεί από τη δουλεία. Η ηθοποιός Cynthia Erivo είναι η Harriet Tubman. Μετά από ένα φοβερό ξυλοδαρμό στη φυτεία όπου δουλεύει, η Harriet Tubman παίρνει ένα όραμα από το Θεό για το μέλλον της. Βλέπει την ελευθερία της και των άλλων σκλάβων και αποφασίζει να προσκολληθεί με πίστη σε εκείνο το πεπρωμένο. Έγινε ένας από τους ανθρώπους που απελευθέρωσαν τους περισσότερους σκλάβους από το νότο των ΗΠΑ, χάρη στον υπόγειο σιδηρόδρομο – διαδρομές και κανάλια μυστικών σπιτιών που επέτρεψαν στους σκλάβους να φεύγουν στις βόρειες πολιτείες. Η Tubman ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και της γυναικείας ψήφου. Υπογράμμιζε πάντα ότι αισθάνθηκε να «καθοδηγείται από τον Θεό στην αποστολή της». Ο Erivo κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ: καλύτερης ηθοποιoύ και το καλύτερου αυθεντικού τραγουδιού.

Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά.
Μια όμορφη μέρα στην γειτονιά ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του περασμένου έτους. Διηγείται την ιστορία του ποιμένα Fred Rogers, ο οποίος φιλοξένησε την δική του τηλεοπτική εκπομπή στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1968 έως το 2001. Η δραστηριότητα του Rogers στη γειτονιά αποσκοπούσε στο να διδάξει στα παιδιά προσωπικές αξίες όπως το να μοιράζονται και την ανεκτικότητα καθώς και το πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, παρουσιάζοντάς τους επίσης υπερβατικές ερωτήσεις για τη ζωή και την πίστη. Ο Ρότζερς ήταν Πρεσβυτερικός πάστορας, ο οποίος ζούσε την ποιμαντική του ζωή μακρυά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά μια μέρα αποφάσισε να μοιραστεί όλα όσα υποστήριξε στη διακονία του σε τηλεοπτική εκπομπή. Έγινε εξαιρετικά δημοφιλής, όχι μόνο στο νεαρό κοινό του προγράμματος, αλλά και στους γονείς. Το κάλεσμά του άγγιξε γενιές.
Ο Tom Hanks στο ρόλο του Fred Rogers είναι υποψήφιος καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου.

BREAKTHROUGH

Το τραγούδι “I’m Standing With You” της ταινίας Breakthrough, που παίζει η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Chrissy Metz και γράφτηκε από τον συνθέτη Diane Warren, είναι υποψήφιο ως το καλύτερο τραγούδι ταινίας. Ο παραγωγός της ταινίας, DeVon Franklin, είναι γνωστός για την προσφορά του στη μεγάλη οθόνη σε περιεχομένο με αξίες που βασίζεται στην πίστη . Το “Breakthrough” βασίζεται στην αληθινή ιστορία του νεαρού John Smith, που έλαβε χώρα το 2015. Ο John υιοθετήθηκε στα 14 σε ταξίδι ιεραποστόλων από τους Joyce και John Smith. Ενώ έπαιζε με τους φίλους του στην επιφάνεια μιας παγωμένης λίμνης, έπεσε στο νερό αφού έσπασε ο πάγος. Ο John παρέμεινε κάτω από την επιφάνεια για περισσότερο από 15 λεπτά και η κατάστασή του ήταν κρίσιμη αφού διασώθηκε. Οι γιατροί έχασαν κάθε ελπίδα ότι θα επιβιώσει μετά από 45 λεπτά ανάνηψης χωρίς αντίδραση. Ωστόσο, η Joyce συνέχισε να προσεύχεται για βοήθεια από τον Θεό δίπλα στο κρεβάτι του γιου της στην εντατική, μέχρι που η καρδιά του ξεκίνησε να χτυπάει ξανά. Είπε δυνατά: “Θεέ μου, σε παρακαλώ, στείλε το Άγιο Πνεύμα Σου για να σώσεις τον γιο μου”. Σκηνοθεσία Roxann Dawson και σενάριο Grant Nieporte.